Programok
Foglalkozásokkal az egészségesebb fiatalokért
2013. 05. 10. (péntek) 15.48

Az egészséges életmódot népszerűsítik a hajdúszoboszlói fiatalok körében azok a tréningek, előadások és egyéb színes programok, amelyeket a KultúrÁsz Közhasznú Egyesület szervez. Az eseményeket a hajdúszoboszlói Közgazdasági Szakközépiskolában rendezik április és június között.

A foglalkozások összesen három alkalommal zajlanak, és a legfontosabb céljuk, hogy az egészséges életmóddal kapcsolatos ismereteket terjesszék a fiatalok körében. Ennek érdekében életvezetési és pályaorientációs témanapokat tartanak. Ezek során tréningjellegű fejlesztés keretében a résztvevő középiskolásoknak a mindennapi életben fontos, társas kapcsolatainak kezelésében lényeges kompetenciáit fejlesztik. A témanapok a következő témák köré szerveződnek: önismeret, társismeret, konfliktuskezelés, önirányítási készségek fejlesztése, önmenedzsment, pályaorientáció.

Az első foglalkozást április 29-én tartották a Közgazdasági Szakközépiskolában. A résztvevők az egészséges életmódról hallhattak előadást, majd két csoportban tréningjellegű feladatokat végeztek: elsősorban az alkohol, a drog, az egészséges étkezés és a sport témájában. A következő foglalkozás május 29-én lesz, ahol a média és az egészség kapcsolatáról hallhatnak előadást a fiatalok, majd ismét tréning feladatok következnek. Az utolsó alkalmom június 6-án lesz, ahol a Debreceni Egyetem színjátszó társulata mutat be a témával kapcsolatos színdarabot.

Az egészséges életmód népszerűsítését szolgáló programokat az „Egyetemes nevelés” projekt keretében szervezi a KultúrÁsz Közhasznú Egyesület. A projekt során hat hajdúszoboszlói és csökmői intézményben: óvodákban és iskolákban szerveznek foglalkozásokat. Ezek célja a személyiségfejlődésük segítése, a képességeik kibontakoztatása, valamint a pályaválasztás segítése. A projekt közoktatási partnerei: a hajdúszoboszlói Egyesített Óvodai Intézmény Aranykapu, Lurkó, Manókert és Mesevár óvodái, a szintén hajdúszoboszlói Közgazdasági Szakközépiskola, és a csökmői Hidas Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola.

Az „Egyetemes nevelés” projekt az Európai Unió támogatásával az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával, a TÁMOP-3.2.13/12/1-2012-0334 program keretében valósul meg.


Cikkek a témakörből


Ossza meg a FACEBOOK-onCikk nyomtatása